nieuws

Snel nieuwe brug voor Buitenhuizen

bouwbreed

Rijkswaterstaat wil zo snel mogelijk de verkeersbrug over het Zijkanaal C bij Buitenhuizen in de weg Amsterdam-IJmuiden vervangen door een geheel nieuw te bouwen brug, enkele tientallen meters verder in zuidwestelijke richting.

De huidige brug voldoet niet meer aan de eisen. Het brugdek is te smal en versleten en het bedieningsmechaniek vertoont steeds meer storingen.

Teneinde een geheel nieuwe brug te ke bouwen moet een strook grond worden gekocht, waarvan een deel behoort tot het recreatiegebied Spaarnwoude.

Het recreatieschap wil wel tot verkoop overgaan, maar vraagt in ruil daarvoor medewerking van Rijkswaterstaat voor het realiseren van een geheel nieuwe toegang naar het recreatiegebied. Het gaat om een weg die onder de brug door zal moeten lopen.

Reageer op dit artikel