nieuws

Schuif Roompot 2 uitgehesen

bouwbreed

Schuif Roompot 2 van de Stormvloedkering Oosterschelde is door de combinatie Hollandia/Smit-Iso uitgehesen en op transport gezet naar de Botlek. De schuif zal daar bij Smit-Iso worden gestraald en opnieuw geconserveerd.

Het werk gebeurt in opdracht van Bouwdienst Rijkswaterstaat. Vijf jaar na de opening van de stormvloedkering in 1986 werd vastgesteld dat de conservering van ongeveer de helft van de stalen schuiven ernstige tekortkomingen vertoonde. Momenteel wordt ook gewerkt aan het opnieuw conserveren van schuif Roompot 30. Dat wordt door de combinatie Mercon/GSB echter ter plaatse uitgevoerd. Rijkswaterstaat laat beide werkmethoden uitvoeren om te zien hoe deze in de praktijk uitpakken.

Zie pagina 3

Aerocamera Michel Hofmeester FotoVakgroep, Rotterdam.

Reageer op dit artikel