nieuws

Overweldigende belangstelling voor Wolveschans in Leek

bouwbreed

De gemeente Leek wil zo spoedig mogelijk starten met de voorbereidingen om te komen tot de ontsluiting van de eerste 225 bouwkavels in de nieuwe Leekster wijk Wolveschans. De belangstelling voor deze locatie is overweldigend.

Om onnodige stagnatie bij de uitgifte van de terreinen te voorkomen vindt men een snelle ontsluiting noodzakelijk.

De uitgifte van de bouwkavels zal plaatsvinden vanaf oktober. Met de daadwerkelijke bouw wordt dan in het voorjaar van 1995 begonnen. Het is de bedoeling om in de gemeenteraadsvergadering van september de te sluiten raamovereenkomst voor 515 woningen in Wolveschans aan de orde te stellen.

De gemeente Leek wil in de nieuwe wijk in zeven jaar tijd 515 woningen van diverse prijsklassen realiseren. Het door ir. A. Habets gemaakte stedebouwkundig miljoenenplan voor Wolveschans springt nogal in het oog. Het ontwerp is namelijk geinspireerd op een f. in het verleden veel voorkomendef. Groninger borg. Dit is een landgoed waarin het huis zich temidden van een stelsel van tuinen, grachten en bomenlanen bevindt.

De nieuwe, circa 36 hectare grote wijk zal ook uit veel tuinen, grachten en bomenlanen te bestaan. Een van de blikvangers in Wolveschans zal de zogenaamde waterborg zijn, een gebouw met twintig appartementen, dat geheel door water wordt omringd. De Belg Charles Vandenhove uit Luik is hiervan de ontwerper. Poontwikkelaar van Wolveschans is Leyten en Partners BV uit Rotterdam.

Reageer op dit artikel