nieuws

NS willen brug bij Middelburg bouwen

bouwbreed Premium

De Nederlandse Spoorwegen willen de beweegbare brug over het Kanaal door de Oude Arne nabij Middelburg vervangen door een vaste verbinding. De investering daarvoor beloopt zo’n f. 3 miljoen, terwijl de jaarlijkse exploitatielasten ruim f. 300000 bedragen. Bij een beweegbare brug komen de kosten uit op respectievelijk f. 7 miljoen en f. 700000.

De spoorbrug tussen Arnestein in Middelburg en Arnemuiden is versleten en vergt om die reden vervanging. Met de aanleg van een vaste verbinding vervalt de bereikbaarheid van Arnemuiden en Nieuw- en Sint Joosland via het kanaal. Om die reden vroegen de NS de provincie dit stuk van het vaarwater te onttrekken aan de openbare scheepvaart.

De dagelijkse besturen van Zeeland en van Middelburg wachten voor de beslissing eerst het standpunt van de betrokkenen af. Het gaat hierbij om bewoners van woonboten, de jachthavenvereniging van Nieuw- en Sint Joosland, een scheepsreparatiebedrijf in Arnemuiden en het gemeentebestuur van Arnemuiden.

Reageer op dit artikel