nieuws

Noorse ‘oprotpremie’ voor Deense architect Christiansen

bouwbreed

Een prestigieus restauratiepo rond de twaalfde eeuwse aartsbisschoppelijke ambtswoning in het Noorse Trondheim krijgt een andere architect nadat problemen zijn ontstaan bij de bewaking van de tijdsplanning en het budget. De Deen Simon Christiansen, die de opdracht in 1992 kreeg na het winnen van een prijsvraag, moet plaats maken voor de uit Trondheim zelf afkomstige Nils Henrik Eggen.

Simon Christiansen, die eveneens betrokken is geweest bij restauratie van o.a. het koninklijk paleis Amalienborg in Kopenhagen, de Domkerk in Roskilde en het slot Kronborg in Helsingor, is uitgekocht voor een bedrag van f. 400000. De aartbisschoppelijke ambtswoning in Trondheim werd bij een brand in ’83 zwaar beschadigd.

Reageer op dit artikel