nieuws

Nieuwbouw verpleeghuis in Harlingen

bouwbreed

Het bestuur van verpleeghuis Dukdalf in Harlingen heeft twee hectare grond gekocht voor de bouw van een nevenvestiging in de Friese havenstad. Bedoeling is om nieuwbouw te plegen voor de opvang van negentig psycho-geriatrische patienten en een dagbehandeling voor negen psycho-geriatrische plaatsen. Met het plan is enige miljoenen guldens gemoeid.

Men hoopt zo snel mogelijk met de nieuwbouw aan de Achlumerdijk te ke starten. Het moedergebouw aan de Zuiderhaven zal nog enige jaren behouden blijven en onderdak bieden aan somatische patienten. Uiteindelijk zal ook deze afdeling verhuizen naar de Achlumerdijk. In de bouwtekeningen die nu worden opgesteld wordt al nadrukkelijk rekening gehouden met de toekomstige nieuwbouw voor de somatiek.

Reageer op dit artikel