nieuws

Nederland verwerpt standpunt EC rivierdijkversterking

bouwbreed

De Nederlandse regering heeft in een brief aan de Europese Commissie laten weten het niet met de commissie eens te zijn als het gaat om het verplicht uitvoeren van milieu-effecten-rapportages (mer) voor de versterking van rivierdijken.

De commissie had de regering op de vingers getikt naar aanleiding van een klacht van de stichting Red ons Rivierenlandschap die het ministerie ervan betichtte een aantal dijkvakken bewust in stukken van korter dan vijf kilometer te hakken om geen mer te hoeven laten plaatsvinden. Volgens de regering is hier echter geen sprake van en is de zaak tevens ingehaald door de uitkomsten het rapport van de commissie Boertien.

Deze commissie pleitte voor een mer voor ieder dijkvak. Inmiddels heeft de Tweede Kamer hiermee ingestemd.

Reageer op dit artikel