nieuws

Haags college voor versnelling aanpak van stadsvernieuwing

bouwbreed

Meer koopwoningen, een beter beheer van de openbare ruimte en meer rekening houden met de ontwikkelingsmogelijkheden van bedrijven. Dat zijn de belangrijkste maatregelen van het Haagse college van B en W om de stadsvernieuwing de komende jaren voortvarend aan te pakken.

Het college heeft ingestemd met het voorstel om de stadsvernieuwing in een versneld tempo aan te pakken. Een voorstel hiervoor werd al in januari door verantwoordelijk wethouder Noordanus geformuleerd.

Uitgangpunt voor het nieuwe beleid is dat de bestaande grote achterstanden in de stadsvernieuwinggebieden in de eerste periode versneld worden weggewerkt en dat in de volgende periode voor de andere slechte gebieden in het vooroorlogse deel van Den Haag wordt ontwikkeld. Dat beleid moet vooral gericht zijn op het beinvloeden van het investeringsgedrag van woningeigenaren.

Tot 1998, heeft Den Haag jaarlijks f. 17,5 miljoen voor de stadsvernieuwingsoperatie beschikbaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels