nieuws

‘Goed gereedschap is het halve werk’

bouwbreed

Onder het thema ‘Goed gereedschap is het halve werk’ zal van 25 t/m 29 oktober de vakbeurs Hout’94 worden gehouden. De vakbeurs vindt plaats in alle hallen, dus inclusief het sportpaleis, van het Rotterdamse Ahoy complex.

Het adviescomite en de beursorganisator Intradex BV. hebben voor dit thema gekozen “omdat de produktie in een bedrijf alleen dan optimaal kan zijn indien machines, gereedschappen, materialen en de mensen die ermee moeten werken goed op elkaar zijn afgestemd”.

Het is dus een kwestie van afstemmen op elkaar, zorgen dat iedere schakel van de keten even sterk is. De schakel “gereedschap” zal tijdens de vakbeurs Hout’94 de rode draad zijn die een aantal gerichte presentaties met elkaar verbindt.

Drie presentaties

Tijdens de vakbeurs zullen er drie presentaties worden gehouden.

Om te beginnen is er de themastand waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gereedschappen zullen worden getoond. Met demonstraties en films kan de vakbezoeker kennis nemen van de technologische ontwikkelingen op het gebied van precisie, geluidsreductie, standtijden etc. Op deze themastand kan de bezoeker een checklist verkrijgen die een handig hulpmiddel kan zijn indien men zich wil orienteren op de aanschaf van nieuwe gereedschappen.

Vakmanschap

Het belang van vakmanschap komt tot uiting in de presentatie van de Stichting Hout en Meubel uit Woerden.Op deze presentatie wordt een continue demonstratie gegeven van een aantal houtberoepen. Ook zal er een informatieplein zijn waar de bezoeker zich uitgebreid kan orienteren over de verschillende opleidingen die men kan volgen. De scholingsfondsen zijn op deze stand aanwezig met informatie over de scholingsplanmethode die zij f. in opdracht van werkgevers- en werknemersorganisatiesf. hebben ontwikkeld.

Houttheater

Aansluitend op de presentatie van SH en M is het Houttheater gepland, waar het Centrum Hout uit Almere op ludieke wijze informatie verzorgt over actuele houtsoorten voor kozijnen en de laatste regelgevingen op dit gebied. Niet alleen worden een veel houtsoorten en produkten geexposeerd, maar is er ook elk uur een ‘show’ over kenmerken, eigenschappen, kwaliteit en toepassingsmogelijkheden van wat er staat. Onderdeel van de ‘show’ is een demonstratie hout sorteren, die wordt verzorgd door SH en M f. in samenwerking met de nieuwe Leerwerkplaats Houthandel uit Zwijndrecht.

Voordrachten

Een grotere bewustwording, alarmerende rapporten over de slechter wordende toestand van ons leefmilieu, de Europese eenwording, het zijn allemaal oorzaken van een continue verscherpende regelgeving op vrijwel ieder terrein. Dit geeft vaak grote consequenties voor de ondernemer, niet alleen op het gebied van de inkoop, maar ook voor produktiemethoden en uiteindelijke afzetmogelijkheden. Daarom zal op de vakbeurs op woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28oktober een aantal actuele onderwerpen op korte, kernachtige wijze door deskundigen worden toegelicht en via een algemene discussie op specifieke vragen worden ingegaan. Thema’s tijdens deze bijeenkomsten, waarbij een lunch wordt geserveerd, zijn: ‘Goed gereedschap is het halve werk’, ‘Goed afval is geen afval’ en ‘Machinerichtlijn en CE-merk in de praktijk’.

Voor nadere informatie kan men zich richten tot Intradex BV. te Rotterdam, tel. 010-4811544 of fax 010-4814109.

Reageer op dit artikel