nieuws

Gemeente gaat alle Hilversumse schildersbedrijven controleren

bouwbreed Premium

Alle schildersbedrijven in Hilversum worden in de maanden juli en augustus gecontroleerd op de naleving van de milieuwetgeving. Daartoe hebben BenW van de gemeente besloten.

In totaal gaat het om 56 (grote en kleine) schildersbedrijven. Daarvan hebben er tien al een milieuvergunning (voorheen hinderwetvergunning).

Een groot aantal bedrijven moet de vergunning nog aanvragen. Bij de controle wordt nagegaan of een milieuvergunning nodig is. tevens wordt gecontroleerd hoe de afgifte van gevaarlijk afval plaatsvindt en hoe de opslag van verf en oplosmiddelen bij het bedrijf wordt gedaan.

Na de controle wordt het bedrijf f. als een vergunning nodig isf. aangeschreven en krijgt dan een maand de tijd om de vergunning aan te vragen. Eventueel worden ook aanbevelingen gedaan om de opslag te verbeteren.

Reageer op dit artikel