nieuws

Erasmusbrug ook in Madurodam

bouwbreed

De Erasmusbrug in Rotterdam gaat niet alleen de linker- en rechter Maasoever verbinden, maar zijn verkleinde versie moet vanaf april 1996 ook de brug slaan tussen het oude en nieuwe Madurodam in Den Haag. Tussen de aannemerscombinatie van de Erasmusbrug, Grootint en CFE/MBG, en de directie van de drukbezochte miniatuurstad is onlangs overeenstemming bereikt over dit po. De kleine Erasmusbrug zal tijdens de wintersluiting vanaf oktober volgend jaar worden nagebouwd. Een woordvoerster van Madurodam zegt dat de plannen voor de bouw van de kleine Erasmusbrug f. in de Rotterdamse volksmond al omgedoopt tot de Zwaanf. nagenoeg rond zijn. “Het idee kan worden uitgevoerd zodra de bouwtekeningen van de echte brug zijn voltooid. Via de miniatuur-Erasmusbrug ke bezoekers van het bestaande Madurodam straks naar het nieuwe gedeelte wandelen. Daar zal veel aandacht komen voor bewegende bouwwerken, dynamiek en eigentijdse architectuur in Nederland.”

Volgens de woordvoerster zijn in de werkplaats van Madurodam inmiddels diverse schaalverkleiningen in aanbouw. Het gaat dan bij voorbeeld om het nieuwe hoofdkantoor van de ING-Bank. “We willen ook enkele woningen nabouwen uit de nieuwe wijk Kattenbroek in Amersfoort”, aldus de woordvoerster.

Reageer op dit artikel