nieuws

Enige dagen licht wisselvallig

bouwbreed

Een westelijke hoogtestroming transporteert de komende dagen storingsgebieden naar het Noordzeegebied.

Daardoor krijgt het weerbeeld een licht wisselvallig karakter met van tijd tot tijd een buienkans en ongeveer normale middagtemperatuur en omstreeks 21 gr. C. De drijvende kracht achter de westcirculatie is een omvangrijke depressie op het midden van de Oceaan. In de loop van het weekeinde gaat de luchtdruk boven Europa omhoog terwijl zich ten westen van Biskaje en de Britse eilanden een lagedrukuitzakking manifesteert.

Daardoor bij ons een meer zuid tot zuidwestelijke stroming waarmee warmere luchtmassa’s worden aangevoerd. Begin volgende week kan deze ontwikkeling tot een sterke temperatuurstijging leiden ofschoon de atmosfeermodellen hierover nog wel enige tegenstrijdigheid vertonen.

Weersverwachting voor morgen

Af en toe zon maar ook kans op enkele buien. Middagtemperaturen omstreeks 21 gr. C. Meest matige zuidwesten wind.

Donderdag zon onder: 21.58 uur Vrijdag zon op: 05.28 uur

Reageer op dit artikel