nieuws

Cotton Bowl decor voor titanenstrijd

bouwbreed

Wie de naam Dallas hoort denkt automatisch aan JR, de boef uit de succesvolle televisieserie Dallas. Wie echter na zaterdag de naam Dallas hoort vallen zal een ander beeld op het netvlies krijgen namelijk dat van de titanenstrijd tussen Brazilie en Nederland. Morgen is het zover: In de Cotton Bowl in Dallas treedt Oranje aan tegen het Braziliaanse elftal. Het decor is het immense stadion dat in 1931 voor drie miljoen dollar is gebouwd. De Cotton Bowl biedt ruimte aan meer dan 72000 toeschouwers die zaterdagmiddag Dennis Bergkamp-ioen hopelijk zullen zien scoren. Of zal het dan toch weer Romario zijn die dit keer zijn vriend Stan Valckx met een schijnbeweging het bos in weet te sturen om vervolgens de bal achter Ed de Goey te rammen?

Wie het weet mag het zeggen. Feit is dat de Cotton Bowl, ontworpen door de architecten Chappel, Stokes en Brenneke, voor eeuwig in de voetbalgeschiedenisboeken zal worden opgenomen. Een voorspelling? Vooruit dan maar: Nederland-Brazilie 2f. 1.

Reageer op dit artikel