nieuws

Computerprogramma biedt hulp bij tekenen van constructies

bouwbreed

Vanaf 15 juli is een nieuw computerprogramma verkrijgbaar voor het maken van tekeningen van constructies. Het heet MatrixCad Constructie, is gebaseerd op AutoCad versie 12.0 en wordt geleverd door Matrix Software BV te Nijmegen. Het werken met dit programma wordt vergemakkelijkt door het Matrix Interactive Grafical Support (IGS) systeem en een in het programma ingebouwde, op elk gewenst moment te raadplegen handleiding.

MatrixCad Constructies is behulpzaam bij het maken van staaltekeningen, ankerplannen, betontekeningen, bekistingstekeningen, palenplannen en tekeningen van wapening en details van betonconstructies. Aansluitingen van staalprofielen worden automatisch getekend. Het is eenvoudig om aanzichten en doorsneden van betonconstructies te maken. Het getekende wordt op de achtergrond verwerkt, zodat op elk moment stuklijsten en buigstaten beschikbaar zijn.

MatrixCad Constructie is te koppelen aan Matrix rekenprogramma’s.

Hierdoor zijn aanzienlijk tijdbesparingen mogelijk, volgens de leverancier tot 90%.

Reageer op dit artikel