nieuws

Case in New York voor het eerst naar de beurs

bouwbreed

Onder de afkorting CSE waren vorige week op de beurs van New York aandelen Case Corporation te koop voor een prijs van $19 per aandeel. Daarmee werden voor het eerst, sinds de overname van Case door Tenneco Inc. in 1970 de aandelen van deze ruim 150 jaar oude onderneming weer openlijk verhandeld.

Op basis van de in 1993 behaalde omzet van een kleine $4 miljard, is Case in 1994 tot nu toe het grootste bedrijf dat met een eerste aandelenemissie naar de beurs kwam. Het bedrijfskapitaal van Case bestaat uit in totaal $70 miljoen aan aandelen. Tenneco heeft daarvan $17,5 miljoen aan emissieaandelen te koop aangeboden en zal 75 % of $52,5 miljoen aan aandelen zelf houden. De behaalde winstcijfers zegt Case te danken aan de resultaten van de laatste negen kwartalen. De afgelopen vier kwartalen werden in tegenstelling tot die van het jaar daarvoor afgesloten met winst. Het jaar 1993 werd door Case afgerond met een positief resultaat van $82 miljoen, waarmee bij een omzet van $4miljard het resultaat van het voorgaande jaar met $342 miljoen kon worden verbeterd. Met een winst van $81 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar werd die van 1993 met $103 miljoen overtroffen. Case heeft de tot nu toe in 1994 behaalde omzet ke becijferen op circa $1miljard. Voor geheel 1994 wordt rekening gehouden met een omzetstijging tot meer dan $4 miljard. Case Corporation behoorde tot nu toe als volledige dochter tot de Tenneco organisatie welke holding een jaaromzet heeft van $13 miljard.

Reageer op dit artikel