nieuws

Bouwstop voor NAM

bouwbreed Premium

De gemeente Zuidhorn heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) een bouwstop opgelegd wegens illegaal bouwen. De NAM is bezig met de pijpleidingen van de gasput bij Munnikzijl naar Grijpskerk, waar het gas wordt verwerkt. Enige aanpassingen aan de gaswininstallatie in Grijpskerk waren noodzakelijk en de NAM dacht dat voor deze routineklus geen bouwvergunning nodig was. Wethouder Alssema van Zuidhorn heeft daar een stokje voor gestoken.

“Macht der gewoonte”, aldus NAM-voorlichter F. Duut. “Er moest wat beton gestort worden en het hek rond de installatie moest wat naar achteren. We passen gaswininstallaties wel vaker aan zonder dat we er een bouwvergunning voor aanvragen. Tot nog toe was dat nooit een probleem.

De NAM is in Grijpskerk echter ook bezig met de plannen voor een gasopslagterrein met daarop een fors drukstation. Daar is nogal wat verzet tegen van de plaatselijke bevolking. Het is daarom niet zo handig van ons geweest om zonder een bouwvergunning de gaswininstallatie aan te passen.”

De NAM heeft het Zuidhornster gemeentebestuur in een brief haar excuses aangeboden. De bouwvergunning is inmiddels aangevraagd. De NAM verwacht half september de bouw te ke hervatten.

Reageer op dit artikel