nieuws

Binnenstad Gouda wordt weer haven

bouwbreed

De binnenstad van Gouda wordt geschikt gemaakt voor de pleziervaart. Hiertoe wordt onder meer de ‘vaste’ Sint Remeijnsbrug vervangen door een beweegbare brug. Dit gebeurt in het kader van het project Gouda Havenstad. De werkzaamheden beginnen in september.

Volgens een toelichting van de gemeente Gouda kan de stad een belangrijke functie krijgen in het netwerk van vaarwegen voor de recreatievaart in het Groene Hart. Dit zogenaamde blauwe netwerk is onderdeel van het landelijke recreatie- en toervaartnet.

Als de eerste fase van het po is afgerond ke boten langer dan 1.60 meter doorvaren tot in het hart van de binnenstad.

Hiertoe wordt de Regentessebrug, over de Gouwe weggehaald en wordt de Sint Remeijnsbrug f. eveneens over de Gouwef. vervangen. Ook komen er aanlegvoorzieningen voor schepen, zoals steigers en afmeerpinnen.

‘Gouda Havenstad’ is een initiatief van een aantal bewoners van de binnenstad. Het po wordt betaald door onder meer rijk, provincie en het bedrijfsleven in Gouda.

Reageer op dit artikel