nieuws

Bijna 300 arbeidsplaatsen weg bij Holec International

bouwbreed Premium

Bij het elektrotechnisch bedrijf Holec International, onderdeel van de Begemann Groep, verdwijnen 295 van de 2348 arbeidsplaatsen. De vestigingen in Hengelo en Amersfoort verliezen in totaal 159 banen. De overige 136 plaatsen gaan verloren bij buitenlandse bedrijven.

De directie van Holec International heeft dat maandag meegedeeld, nadat zij het personeel, de vakbonden en de ondernemingsraad had geinformeerd.

Het aantal gedwongen ontslagen kan in Nederland volgens Holec worden beperkt tot maximaal tachtig. Natuurlijk verloop, vervroegde uittreding (SUM) en het verminderen van het aantal inleenkrachten zorgen voor de rest. Hoeveel ontslagen er in Amersfoort vallen en hoeveel in Hengelo staat nog niet vast. Hengelo telt nu nog 1500 en Amersfoort 300 werknemers.

Uiterlijk 1 januari 1996 moet de vermindering van het personeelsbestand zijn voltooid.

Kosten terugdringen

Deze maatregelen maken deel uit van plannen van Holec om de kosten terug te dringen. Die zijn in verhouding tot de omzet te hoog. Het resultaat van het bedrijf is daardoor onder druk gekomen.

De onderneming streeft naar een kostenbesparing van f. 8,4 miljoen in 1994 en f. 40,3 miljoen in 1995 om het voortbestaan van Holec International te waarborgen. Aandeelhouder Begemann heeft ingestemd met de herstructurering.

Het saneringsplan van Holec voorziet ook in het afstoten van de produktiefaciliteiten in Duitsland en Frankrijk en wellicht op termijn eveneens van die in Denemarken. Tevens zal de verkoopstaf in Engeland, Duitsland en Frankrijk worden ingekrompen.

Reageer op dit artikel