nieuws

Beeldbepalende boerderij Gasselte wordt omgebouwd

bouwbreed

Woningbouwvereniging De Volmacht uit Gieten realiseert vijf huurwoningen in de beeldbepalende boerderij ‘Hiddingh’ in Gasselte. Dat gebeurt in samenwerking met gemeente Gasselte en B. Timmer Bouwonderneming BV uit Borger. De aannemer is eigenaar van boerderij en erf. Op het erf bouwt Timmer vijf koopwoningen in passende stijl.

De boerderij zelf opdelen in koopwoningen leek niet realiseerbaar, waarna Timmer samenwerking zocht met De Volmacht en gemeente om huurwoningen te realiseren.

De Volmacht laat de boerderij nu ombouwen tot vijf seniorenappartementen volgens een ontwerp van Architectenbureau ir. W.M. van Dijk BNA, dat ook de woningen op het erf ontwierp.

Bij de verbouw van de boerderij blijft de buitenkant intact. Wel zijn de zijmuren zo slecht dat ze vernieuwd worden.

De stichtingskosten vallen hoger uit dan bij normale nieuwbouw, maar subsidie van gemeente voor realisatie van bejaardenwoningen, plus een bijdrage uit het dorpsvernieuwingsfonds maakten de verbouw voor De Volmacht aantrekkelijk.

Reageer op dit artikel