nieuws

Bedrijfjes binnen woningcorporatie

bouwbreed Premium

Het adviesbureau voor Volkshuisvesting uit Lelystad werkt samen met de Algemene Woningbouwvereniging te Den Haag om binnen de corporatie vier bedrijfjes op te richten. Wat deze bedrijfjes precies gaan doen is vooralsnog onduidelijk, maar gedacht wordt hen taken te geven op het gebied van het onderhoud van de woonomgeving, ongediertebestrijding en het leveren en installeren van hang- en sluitwerk.

Het idee hiertoe is afkomstig uit Engeland waar de woningcorporatie SHAPE (Birmingham) een aantal van dit soort bedrijfjes exploiteert. Als de bedrijfjes een succes zijn ke er enkele tientallen mensen werken. In Den Haag gaat het po volgend jaar van start en in 1997 moeten ze winstgevend zijn. De winst vloeit terug naar de woningbouwvereniging, die het geld gebruikt voor volkshuisvesting. Het is de bedoeling dat ook andere woningcorporaties in den lande dit soort bedrijfjes oprichten.

Reageer op dit artikel