nieuws

Woning met gevels van gelijmde baksteen

bouwbreed

In het plan Zielhorstpark te Amersfoort wordt een woning gebouwd met gevels van gelijmd metselwerk. Door het ontbreken van voegen en metselverband biedt het bouwwerk een bijzondere aanblik.

Het is de eerste keer dat in Europa een complete woning met gelijmde baksteengevels wordt uitgevoerd. Dat is mogelijk geworden door de toepassing van wapening van Aragit, een kunststof. Doordat de gevels ook buiging ke opnemen, zijn lateien overbodig en heeft de architect een grote ontwerpvrijheid gekregen.

De voorgevel heeft een flauwe helling en steunt tegen de fundering en de dakvloer. De woning wordt uitgevoerd door BV Aannemingsmaatschappij ABM te Amersfoort. De leverancier van de lijm is Beamix Mortelproducten BV en het ontwerp is van Van Berkel en Bos Architecten.

Reageer op dit artikel