nieuws

VN-ministers oneens over milieu

bouwbreed Premium

Een gebrekkige voorbereiding, een ongecoordineerde aanpak en een flink meningsverschil tussen de landen van de derde wereld en het westen kenmerken de bijeenkomst van ruim 50 VN-ministers. Een gerichte aanpak van grote milieuproblemen laat mede daardoor op zich wachten.

De ministers komen samen in de Commissie voor Duurzame Ontwikkeling van de VN. Deze ziet toe op de realisatie van de plannen die twee jaar geleden tijdens de milieutop in Rio de Janeiro zijn gemaakt. Daarvan blijkt tot op heden niet zoveel terecht gekomen. De Nederlandse milieu-organisaties vinden dat de commissie niet alleen mag zijn voorbehouden aan ministers voor milieu en voor ontwikkelingsamenwerking. Ook bewindslieden die zich bezighouden met financien, sociale zaken of volksgezondheid moeten zonodig een stem in het geheel krijgen.

Reageer op dit artikel