nieuws

Stormachtig weekeinde

bouwbreed

Dit weekeinde herfstweer onder invloed van een actieve depressie die zich tijdens de nacht van zaterdag op zondag over ons land naar het oosten verplaatst.

Vooral zondag overdag lijkt het buiten meer op november dan juni met buien, een stormachtige noordwesten wind (boven land heftige rukwinden) en maar 15 gr. C. Na het weekeinde kondigen snel oplopende barometers een weersverbetering aan die woensdag al tot temperaturen boven de 20 gr. C en meer zon moet leiden. De weersverbetering hebben we te danken aan een zich richting Europese vasteland uitbreidend hogedrukgebied. Of het een doorzettende weersverbetering wordt is hoogst onzeker. Donderdagavond zijn er zware buien gevallen over Vlaanderen, Brabant en Limburg. In het Vlaamse Turnhout werden door windhoosachtige verschijnselen daken van huizen gerukt, in Heeswijk-Dinther viel 27mm en in Arcen bij Venlo voor tonnen schade doordat kassen door windhozen als het ware werden ‘opgeblazen’.

Weersverwachting voor morgen

Half tot zwaar bewolkt met vooral later op de dag opnieuw regen. Middagtemperaturen omstreeks 16 gr. C. De wind waait uit westelijke richtingen en is matig, langs de kust af en toe krachtig.

Maandag zon onder: 21.52 uur Dinsdag zon op: 05.19 uur

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels