nieuws

Slopen en sorteren met ES uitrustingsstukken

bouwbreed

Eurosteel BV uit Maasbree heeft zich in de loop van tijd een naam verworven als ontwerper, constructeur en bouwer van uitrustingsstukken voor overslag-, grondverzet- en bouwmachines.

Het leveringsprogramma voor hydraulische graafmachines en wielladers omvat onder meer dieplepels, slotenbakken, puinrieken, spitbakken, gieken, koppelingen profielbakken, grijpers palletframes, kraanarmen etc.

Recente ontwikkelingen op dit gebied zijn de sloop-sorteergrijper en de mechanische houtklover. Met de houtklover van Eurosteel knipt, klooft en verkleint men afvalhout maar ook bomen langs mechanische weg. Het hout wordt hiermee tot een handzaam formaat teruggebracht waardoor besparingen mogelijk zijn op de transport- en stortkosten. De Eurosteel houtklover functioneert op de bakcilinder van een hydraulische graafmachine en heeft derhalve geen eigen hydrauliek nodig.

Voor gebruik op hydraulische graafmachines met een eigen massa van 15 tot 35 ton ontwikkelde Eurosteel BV. een speciale sloop-/sorteergrijper. Deze multifunctionele grijper die de volle 360 graden kan draaien is een effectief werkend uitrustingsstuk voor sloop- en sorteerwerkzaamheden. Met deze grijper is men in staat op een veilige wijze materiaal te sorteren en te verkleinen hetgeen tot een aanzienlijke besparing op arbeids-, transport- en stortkosten kan leiden. De sloop-/sorteergrijper past op de Eurokoppeling Wigsnelsystemen.

Een van de jongste ontwikkelingen van Eurosteel BV. is de mechanische houtklover.

Reageer op dit artikel