nieuws

Sculptuur De Vries voor het NAi

bouwbreed Premium

In de vijver van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam wordt deze week een grote stalen sculptuur van Auke de Vries geplaatst. Daarmee wordt ruim een jaar na de opening ervan de directe omgeving van het NAi gecompleteerd. Een jaar geleden begon het instituut samen met de Rotterdamse Kamer van Koophandel een inzameling voor De Vries’ Museumparkbeeld. Die actie heeft f. 515000 opgebracht.

Het beeld is tien meter hoog, 35 meter lang en 25 ton zwaar. Het wordt aangeduid als het Museumparkbeeld. Het Museumparkbeeld wordt zaterdag officieel onthuld. Vrijdag is de jaarlijkse Dag van de Architectuur. Op die dag en tijdens het aansluitende weekeinde is het NAi gratis toegankelijk en vinden er speciale activiteiten plaats.

Reageer op dit artikel