nieuws

Schadeclaims door vervuiling van bodem

bouwbreed

Beroepsziekten zoals het werken met schadelijke stoffen en bodemverontreiniging uit de jaren vijftig en zestig leiden er in toenemende mate toe dat bedrijven aansprakelijk worden gesteld voor problemen die hierdoor zijn ontstaan.

Dit schrijft prof.mr. J. Wansink, hoogleraar verzekeringsrecht van de Rotterdamse Erasmusuniversiteit in het blad Onderneming van de werkgeversvereniging VNO.

Om schade die is ontstaan door bedrijfsvoering te vergoeden, sluiten ondernemers op grote schaal verzekeringen af. Het jaarlijkse premiebedrag, bij elkaar f. 600 miljoen, is niet voldoende om er de schadeclaims van te betalen. Hierdoor leidt de verzekeringsbranche verlies op de algemene aansprakelijkheid. Daarom zullen nieuw af te sluiten polissen duurder worden en minder risico’s dekken.

Reageer op dit artikel