nieuws

Perkins tekent contract ter waarde van $ 1 miljard

bouwbreed Premium

De Perkins Group heeft met F.G. Wilson, fabrikant van generatorsets, een 10-jaarcontract afgesloten ter waarde van ruim een miljard dollar. Wilson behoort tot de drie belangrijkste producenten van dieselgeneratorsets ter wereld en past hierin standaard Perkins-motoren toe. De relatie Perkins-Wilson dateert reeds vanaf 1986. Met name in de afgelopen vier jaar is de omzet van Perkins aan Wilson verviervoudigd.

Perkins vervaardigt dieselmotoren voor Wilson in de fabrieken in Petersborough en Shrewsbury met vermogens van 28,5 tot 741 kW. Wilson verhuisde onlangs naar een nieuwe fabriek in het Noord Ierse Larne. Het bedrijf exporteert ruim 90% van zijn produkten naar alle delen van de wereld. In 1993 bedroeg de omzet f. 400 miljoen. Naast dit lange termijncontract met F.G. Wilson mocht Perkins in 1992 een 10-jaarcontract afsluiten met Caterpillar voor de levering van motoren in de klasse 55-150 kW en met Volvo Penta voor de levering van scheepsmotoren tot 80 pk. Van nog eerdere datum gelden een samenwerkingsverband met de Amerikaanse motorenfabrikant Navistar en een 10-jaarcontract met het Noord-Amerikaanse bedrijf Agco. Deze fabriek van landbouwmachines levert op deze wijze weer Perkins-motoren aan zijn dochterbedrijf Massey Ferguson.

Perkins levert momenteel motoren aan 600 fabrikanten van machines over geheel de wereld in vermogens van 5 tot 1500 pk.

Vorige maand werd nog met Hanomag een contract van vijf jaar afgesloten voor de leverantie van motoren voor de nieuwe serie wielladers.

Reageer op dit artikel