nieuws

Nuth wil loting bij aanbesteding afschaffen

bouwbreed

B en W van Nuth willen de loting afschaffen voor de gunning van werken tussen de f. 100000 en f. 400000, en voor werken boven de f. 400000 waarvoor meervoudige selectie geldt. Het lot dat getrokken wordt door een notaris bepaalt nu nog welk bedrijf aan de slag mag. “We willen dit ‘loterij-element’ uitbannen om zodoende alle bedrijven gelijke kansen te geven”, aldus het college. Van de lijst van zes huisaannemers, die ‘ponds-ponds-gewijze’ werken tot f. 100000 kregen gegund, schrappen B en W het bedrijf Van Doezelaar in Beek. Van Doezelaar is,volgens B en W, een nauwe samenwerking aangegaan met Vissers Wegenbouw Maastricht. “Die samenwerking is zo nauw dat er sprake is van een onderneming. En dat past niet in ons aanbestedingsbeleid”, aldus B en W. Vissers Wegenbouw blijft wel een van de vijf huisaannemers. “Een logische stap”, zegt directeur Ton Van Doezelaar.

Het gemeentelijk aanbestedingsbeleid geldt voor investeringen waarbij de gemeente f. 50000 of meer subsidieert.

Reageer op dit artikel