nieuws

NCW tempert het

bouwbreed Premium

optimisme voor paars

De christelijke werkgevers (NCW) hebben vrijdag op hun jaarvergadering de onderhandelaars over een paarse coalitie gewaarschuwd zich niet rijk te rekenen door gemakshalve maar uit te gaan van meer economische groei. Ze vrezen dat een kabinet van PvdA, VVD en D66 op die manier aan pijnlijke keuzes zal proberen te ontsnappen.

Voorzitter drs. J. Blankert van het NCW noemde dit onbegrijpelijk. “De fout die het vorige kabinet maakte (door uit te gaan van een optimistische groei), wordt herhaald als we niet goed uitkijken. En dat terwijl alle politieke partijen in hun verkiezingsprogramma’s nog zulke goede, voorzichtige uitgangspunten hadden”. Hij pleitte voor een verstandig en behoedzaam financieel beleid. “Dat is een keiharde voorwaarde om de zwakke plekken in de Nederlandse economie aan te pakken.” Blankert noemde de hoge belasting- en premiedruk, de sociale zekerheid (“die uitnodigt om achterover te leunen”), de starre arbeidsmarkt en de toenemende papieren rompslomp voor bedrijven.

Reageer op dit artikel