nieuws

KvK-nota Laakhavens overtuigd Den Haag niet

bouwbreed

De gemeente Den Haag is er niet van overtuigd dat het Laakhavengebied ongeschikt zou zijn voor de vestiging van grootschalige detailhandel.

Dat zegt A. Alderlieste, hoofd van de productgroep commercieel vastgoed van de gemeente Den Haag, in een reactie op het rapport ‘Geconcentreerde Grootschalige Detailhandelvestigingen (GDV) in Haaglanden’ van de Kamers van Koophandel van Den Haag en Delft.

Zoals Cobouw gisteren reeds meldde, stellen beide Kamers in deze nota vast dat het Haagse Laakhavengebied geen geschikte keuze is als GDV-locatie. Diverse kantoren- maar ook detailhandelvoorzieningen worden momenteel in dit gebied gerealiseerd. En met name tegen de komst van grote winkelketens hebben de Kamers van Koophandel bij de Raad van State een schorsingsverzoek van het bestemmingsplanwijziging ingediend.

Vertraging

Volgens Alderlieste is het een goede zaak dat de Kamers actief meedenken aan de inrichting van de detailhandel in het stadsgewest, maar komt dit rapport min of meer als mosterd na de maaltijd: “Gehoor geven aan hun oproep om het Laakhavengebied nog eens te overwegen en andere locaties te onderzoeken zou echter een ernstige vertraging in de voortgang van de ontwikkeling in het gebied betekenen, waar we achteraf spijt van zullen krijgen. Immers, Rotterdam zit met de realisering van grootschalige locaties niet stil. En we ke ons als regio het missen van kansen niet veroorloven.”

Reageer op dit artikel