nieuws

KPMG begint met eigen certificatie-instelling

bouwbreed Premium

KPMG heeft een eigen certificatie-instelling opgericht. Deze nieuwe instelling, KPMG Certification in Amstelveen, heeft met ingang van 1 juni 1994 van de Raad voor de Certificatie erkenning verkregen voor het certificeren van kwaliteitssystemen volgens de Iso 9000-normen.

Deze erkenning geldt voor een aantal sectoren, waaronder de bouw, de groot- en kleinhandel en de zakelijke dienstverlening. Over enkele maanden zal een uitbreiding van de erkenning worden aangevraagd voor de sectoren financiele dienstverlening, engineering services en informatietechnologie. Bovendien streeft de nieuwe certificatie-instelling naar erkenning voor het certificeren van milieu- en arbozorgsystemen en op langere termijn ook zorgsystemen op het gebied van veiligheid, financien en logistiek.

Directeur ing. J.J.M. Laan verwacht het eerste jaar circa twintig en volgend jaar zo’n vijftig certificaties uit te voeren.

Uiteindelijk verwacht hij met een aantal van honderd per jaar een markt aandeel te bereiken van tien tot vijftien procent.

Reageer op dit artikel