nieuws

KNOV kiest Emmen voor bouw centrum technologie

bouwbreed Premium

Het Koninklijk Nederlands Ondernemersverbond (KNOV) heeft gekozen voor Emmen als vestigingsplaats voor het Technologisch Onderzoeks Centrum (TOC). Het centrum moet gaan fungeren als een soort transferpunt waar kennis van onderzoekers en instituten door kan stromen naar ondernemers uit Noord-Nederland.

Het KNOV is nu in onderhandelingen met branche-organisaties over de invulling van het centrum. Het KNOV heeft hierdoor nog geen inzicht in uiteindelijke bouwplannen, maar de investeringen zullen maximaal f. 25 miljoen bedragen. Daarbij kan de KNOV vrijwel zeker rekenen op subsidie uit de ISP-pot om de noordelijke economie te versterken. Ook de eisen waaraan het gebouw moet voldoen, worden in dat overleg vastgesteld.

De bouw van het centrum is volgend jaar gepland.

Reageer op dit artikel