nieuws

IR-generatoren uit G-serie achter de auto naar werk

bouwbreed

Met de G27, G40 en G60 levert Ingersoll Rand elektrisch vermogen direct op de werkplek. De nieuwe G-serie mobiele generatoren is bedoeld voor continu bedrijf en laat zich achter de auto of bestelwagen snel en gemakkelijk naar het werkterrein transporteren.

De type-aanduiding van de drie nieuwe modellen correspondeert met het geleverde continu vermogen en bedraagt derhalve 27, 40 en 60 kVA voor de afzonderlijke machinetypen. Voor de aandrijving van de generator koos IR voor alle drie modellen een Perkins dieselmotor. Het gehele generatorconcept voldoet aan de Europese normen ten aanzien van lawaai en veiligheid. Elk van de generatoren is leverbaar met keuze uit 1-fase of draaistroom over een vasy spanningsbereik. De G27 is uitgerust met contactdozen terwijl de beide zwaardere modellen kabelsaansluiting bieden via een klemmenkast.

Met behulp van de standaard automatische startinrichting wordt de startprocedure na inschakelen automatisch drie maal herhaald. Als veiligheidsvoorziening zijn op de machines te vinden een noodstopschakelaar buiten het afsluitbare schakelbord. LED verklikker voor indicatie van het overschrijden van toerental, koelwatertemperatuur en oliedruk.

De nieuwe generatoren laten zich dank zij de in hoogte instelbare trekstang of T-stang, achter elk type personen – en bestelauto transporteren. Daartoe zijn zij voorzien van een oplooprem met automatische uitschakeling voor achteruitrijden.

De G-serie mobiele generatoren van Ingersoll Rand laat zich snel achter de auto over de weg naar het werk vervoeren.

Reageer op dit artikel