nieuws

Iets beter maar zomers…

bouwbreed Premium

De Volksweerkunde is niet erg ingenomen met wisselvallig weer in deze tijd van het jaar getuige de spreuk “Als Sint Medardus (8 juni) de sluizen openzet, is er voor zes weken weinig pret”.

Medardus is de eerste van een serie regenheiligen die, zo blijkt uit Berlijns onderzoek, zondermeer een kern van waarheid bevatten.

Dit weekeinde lijkt het weerbeeld vooral zaterdag wat vriendelijker te gaan worden met perioden met zon en iets hogere temperaturen. Op zondag schuiven vanuit het noordwesten wolkenvelden, samenhangend met een warmtefront, ons land binnen en dan is er ook weer kans op wat motregen.

Wel geleidelijk wat minder koud met na het weekeinde maximum temperaturen oplopend tot 18 gr. C a 20 gr. C: vermits er niet teveel Noordzeebewolking wordt aangevoerd. Donderdagmiddag is er veel regen gevallen in ons land. In Vlijmen viel 16 mm waarvan 12 mm in een half uur. Bovendien kwam onweer voor.

Reageer op dit artikel