nieuws

Hoofdverdachten in Annex-affaire zijn weer vrij

bouwbreed

De drie hoofdverdachten in de Leidse bouwaffaire zijn weer op vrije voeten. Ze hebben enkele maanden vastgezeten. Volgens Justitie was verlenging van voorlopige hechtenis met nog eens 30 dagen onmogelijk.

De verhoren van de directeuren van de inmiddels failliete bedrijven Fibomij BV (poontwikkelaar, aangetrokken door de Rijksuniversiteit voor bouw van De Annex) en ABS Eurospan Benelux BV (dochterbedrijf van Fibomij en belast met uitvoering van de bouw) en de voormalig directeur bedrijfsvoering van de RUL (per 1 december 1993 eervol ontslagen) zijn voorlopig afgerond.

Verder vasthouden van hen had geen zin, omdat het niet haalbaar bleek de zaak tegen het drietal binnen de in de wet gestelde termijn van honderd dagen voor de rechter te brengen. Er moet namelijk nog uitgebreid aanvullend onderzoek worden ingesteld in Oostenrijk.

Reageer op dit artikel