nieuws

Heijmans versterkt zijn divisie Handel en Industrie

bouwbreed

Het bouwconcern Heijmans heeft met Nehobo in het Limburgse Tienray op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over overneming van alle aandelen. De overneming gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 1994 in en zal een positief effect hebben op de winst per aandeel van Heijmans. Betaling vindt volgens Heijmans plaats in contanten.

Nehobo produceert voorgefabriceerde betonelementen en lateien, voornamelijk voor toepassing in woning- en utiliteitsbouw. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van f. 22 miljoen, is winstgevend en heeft 115 medewerkers.

De overneming van Nehobo past in de door Heijmans gehanteerde strategische uitgangspunten: schaalvergroting, investering in kwaliteit, vernieuwing en verbetering van werkprocessen en specialisatie in deelsegmenten. Nehobo zal onderdeel gaan uitmaken van de divisie Heijmans Handel en Industrie. Inmiddels maken vijf bedrijven uit van dit onderdeel. De omzet van de divisie steeg vorig jaar van f. 60- naar f. 70 miljoen, maar leed als gevolg van problemen bij De Oude IJssel verlies.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels