nieuws

GS Utrecht: geen plannen herindeling Kasteel De Haar

bouwbreed

Gedeputeerde staten van Utrecht zeggen niets te weten van plannen om de gemeentelijke indeling rond Kasteel ‘De Haar’ in discussie te brengen.

Volgens de eigenaar van het Kasteel wordt er gesproken om ‘De Haar’ voortaan bij de gemeente Harmelen in te delen. Dit vooral met het oog op de verstedelijking in de gemeenten Vleuten-De Meern en Utrecht.

Het Kasteel staat in Vleuten-De Meern. In een brief aan de colleges van B en W van Vleuten-De Meern en Harmelen schrijft het Utrechtse provinciebestuur dat het streekplan voldoende garantie biedt “om en strikte scheiding aan te brengen tussen de verdere verstedelijking en het cultuur-historisch en landschappelijk uiterst waardevolle gebied rond het kasteel”.

Reageer op dit artikel