nieuws

Grontmij zoekt kennis infrawerken bij Maunsell Group

bouwbreed

Het ingenieursbureau Grontmij gaat een strategische alliantie aan met de Maunsell Group uit Engeland. Volgens Jan Willem Samama MSc van International Operations van Grontmij heeft de samenwerking betrekking op diverse onderdelen van infrastructurele werken. De nieuwe alliantie werd gisteren gepresenteerd op de internationale conferentie European market for infrastructural pos (Emip ’94) in Rotterdam.

Bij de Maunsell Group, opgericht in 1955, werken in totaal 2200 mensen. Tot de groep behoren zes werkmaatschappijen waaronder het vermaarde Maunsell Structural Plastics ‘bekend van de GVK-bruggen’. Maunsell dong vergeefs, samen met WS Atkins en Gemeentewerken Rotterdam, naar de prekwalificatie voor het ontwerp van de Oresund Brug tussen Denemarken en Zweden. De Engelsen bedienen het vaste land van Europa vanuit hun hoofdkwartier in Beckenham.

De beide bedrijven verwachten door de samenwerking meer grote infrastructurele werken naar zich toe te ke halen. Grontmij kan best meer van dit soort grote Europese opdrachten gebruiken, omdat slechts 15 procent van de omzet in het buitenland wordt gegenereerd. Het beursfonds is reeds actief in Duitsland, Belgie en Engeland.

Reageer op dit artikel