nieuws

Grohe voegt dimensie toe aan douchen

bouwbreed

Hansgrohe blaast naar zijn zeggen de douchecultuur nieuw leven in. Dat doet het bedrijf door een speciaal douchepaneel te introduceren in een mechanische en elektronische versie, waarmee het douchen een extra dimensie krijgt.

Ze zijn bestemd voor mensen, die iets meer willen, dan slechts douchen met behulp van een douchekop. De beide paneeluitvoeringen zijn uitgerust met een Clubmaster hoofddouche, zes zijdouches met een turbostraal’ en een Mistral-Eco handdouche. Deze heeft een slang van 1,6 meter. De hoofd- en handdouche hebben drie instellingen voor het straalpatroon en type straal. Met de Eco-douchekop zou volgens het bedrijf Hans Grohe BV te Haarlem een waterbesparing zijn te behalen tot 50%. De beide douches zijn voorzien van het Quicleansysteem, dat de koppen beschermt tegen inwendige kalkafzetting. De zijdouches met de turbostralen zijn in richting geheel traploos onafhankelijk van elkaar te verstellen.

Omstelknop

Het mechanische douchepaneel is uitgerust met een thermostaat, een stopkraan en een Quattro omstelknop. Deze knop regelt het samenspel van de verschillende douches. Bij de elektrische uitvoering worden alle functies van de douches alsmede die van de verlichting geregeld via een bedieningspaneel. De verlichting wordt hierbij verzorgd door zes halogeenlampen, die voor een sfeervolle verlichting zorgen. De watertemperatuur wordt geheel automatisch op 38 gr C gehouden. Door het indrukken van de + of ‘ toets kan men de temperatuur verhogen dan wel verlagen. Er is een begrenzing bij 42 gr C ingesteld. In beide typen douchepanelen is een planchet aangebracht voor het plaatsen van douchemiddelen. Desgewenst is een zitbankje mee te leveren. Het douchepaneel is standaard te leveren in het wit, zwart en grijs.

Reageer op dit artikel