nieuws

Groen licht voor bouw Akzodrome

bouwbreed

Vitesse krijgt zijn Akzodrome. Na een procedure van zes jaar heeft de Raad van State nu definitief toestemming gegeven voor de bouw van het multifunctionele stadion in Arnhem.

Vitesse-voorzitter Karel Aalbers reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben geweldig opgelucht. Het duurde nu toch allemaal wel heel lang. Maar ik heb er nooit aan getwijfeld dat het Akzodrome er kwam. Ik was op een gegeven moment alleen wel bang dat de buitenlandse investeerders zouden afhaken. Gelukkig hebben we de geldschieters mede dank zij de hulp van de gemeente Arnhem en provinciale staten ke behouden.” Aalbers verwacht de contracten voor 30 juni te ondertekenen. “We moeten hier en daar nog wat dingen aanpassen. Ik verwacht dat half oktober de bouw begint.” Aalbers hoopt dat Vitesse halverwege het seizoen ’96-’97 zijn eerste duel in het stadion speelt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels