nieuws

Groei van economie komt weer boven de grens van 1 procent

bouwbreed

De economische groei in het eerste kwartaal van 1994 heeft voor het eerst sinds twee jaar geleden de grens van 1 procent overschreden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het bureau heeft de groei van het bruto binnenlands produkt over de eerste drie maanden, vergeleken met het eerste kwartaal van 1993, vastgesteld op 1,3 procent.

De groei is voor een groot deel te danken aan de dienstensector. Vooral de produktie in het verkeer en vervoer, bij banken en verzekeringen en in de zakelijke dienstverlening groeide. Ook de industriele produktie was groter. Het produktieherstel trad vooral in maart op.

De bouwproduktie viel flink lager uit. Dit werd veroorzaakt door de wintersluiting in januari en koud weer in februari. In maart is de produktie van de bouwnijverheid weer gestegen. “Omdat de werkvoorraad in de bouw groot is, kan deze produktiestijging doorzetten.”

Reageer op dit artikel