nieuws

Geluidisolatie voor tegelvloeren op beton

bouwbreed

Pelt en Hooykaas-Elcemo BV uit Zwijndrecht heeft een geluidisolatiesysteem ontwikkeld voor keramische tegel- en natuursteenvloeren in flats en appartementen.

Met het systeem kan bij een tegelvloer op beton een contactgeluidisolatie worden bereikt die vergelijkbaar is met die van tapijt op een betonnen vloer. Het zogenaamde Akoestiflex-systeem bestaat uit verschillende elementen.

Direct op de betonnen ondergrond komt een veerkrachtige viltlaag van 6 mm dik. Daarop worden cementgebonden, vezelversterkte platen van 5 mm dik gelegd. Deze platen worden met speciale profielen aan elkaar bevestigd, waardoor een drukverdelende laag ontstaat.Op deze laag wordt de tegel- of natuursteenvloer gelegd in een elastische latex-cementmortel. De tegelvloer wordt gevoegd met een speciale latexcement. De totale dikte van de isolerende laag bedraagt minder dan 2 cm.

Akoestiflex is ontwikkeld om in bestaande gebouwen de geluidisolatie te verbeteren, zodat het effect ontstaat van een zwevende vloer. Het Akoestiflex-systeem kan ook worden toegepast in combinatie met vloerverwarming.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels