nieuws

Geen wezenlijke verandering

bouwbreed

Op de Balkan zijn de afgelopen dagen grote hoeveelheden regen gevallen.

In het Roemeense Intorsuna Buzaului werd gisterochtend maar liefst 106 mm etmaalregen afgetapt. Oorzaak was een depressie die de zinderende warmte een pak slaag heeft gegeven. Ook in de Oekraine viel tot plaatselijk meer dan 70 mm. In de depressie zijn trouwens de restanten opgenomen van het systeem dat het afgelopen weekeinde bij ons voor veel en langdurige regenval heeft gezorgd. In De Bilt regende het zaterdag ruim 19 uur ofwel de meest verregende junidag sedert 28 juni 1981.

Een over ons land trekkend koufront veroorzaakt vandaag bij ons regen of buien en er is ook een kans op onweer. In Limburg aanvankelijk nog droog en de temperaturen stijgen daar tot omstreeks 20 gr. C.

Na vandaag aanhoudend koel weer en vooral later op donderdag en vrijdag veroorzaakt een storing uit de IJsland regio veel bewolking met buien. Tijdens het komende weekeinde mogen we op wat meer zon rekenen.

Weersverwachting voor morgen

Later op de dag toenemende bewolking gevolgd door regen of buien. De wind waait uit het zuidwesten en is meest matig. De middagtemperaturen lopen op tot circa 15 gr. C.

Woensdag zon onder: 21.54 uur Donderdag zon op: 05.18 uur

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels