nieuws

EU-commissaris verbaasd over opstelling Maij rivierdijken

bouwbreed

De Europese commissaris voor milieu, Yoannis Paleokrassas, is zeer verbaasd over de opstelling van minister Maij (verkeer) in de kwestie van verzwaring van rivierdijken.

Maij zei deze week in de Tweede Kamer gewoon door te zullen gaan met de dijkverzwaring, ondanks het feit dat de Europese Commissie een onderzoek instelt naar een mogelijke schending van Europese milieuregels. De verbazing van Paleokrassas is gebaseerd op de opstelling van de Nederlandse minister van milieu, Alders, in de Europese ministerraad. Nederland heeft in Brussel de naam voorop te lopen op het gebied van milieubeschermende maatregelen. De woordvoerder van Paleokrassas wijst erop dat Maij de problemen had ke voorkomen, wanneer er vooraf milieu-effectrapportages waren gemaakt. “Natuurlijk wil de Europese Commissie de veiligheid van de bevolking niet in gevaar brengen. Daar gaat het niet om”, aldus de woordvoerder. Hij vindt echter dat de minister er beter aan doet haar standpunt met de Europees commissaris te bespreken.

Reageer op dit artikel