nieuws

Eerste kantoor uitgevoerd in hoge sterkte beton

bouwbreed Premium

Te Breda is de bouw begonnen van het eerste kantoorgebouw in Nederland, uitgevoerd in hoge sterkte beton (HSB). Toepassing van HSB leidt tot een grote vrijheid voor de ontwerper, slanke constructies, verhoging van de bouwsnelheid, integratie van draagstructuur en stabiliteitsvoorziening en een arbeidsvriendelijke uitvoering.

Het kantoor te Breda is een proefpo van NBM Amstelland Utiliteitsbouw, in samenwerking met de Stichting Produktontwikkeling Betonmortel (SPOB) en Mebin. De constructie van het kantoorgebouw bestaat uit dragende gevels en ribbenvloeren, die de breedte (12,60 meter) in een keer overspannen. Er wordt gebruik gemaakt van HSB sterkteklasse B95, zowel voor de gevels als voor de vloeren. De cyclustijd voor het storten van de wanden en de vloeren is een dag. Naar verwachting is de betonconstructie eind augustus gereed.

Reageer op dit artikel