nieuws

Een woud van kranen op veiling Ritchie Bros

bouwbreed

De plaats waar de veilingen van Ritchie Bros.Auctioneers worden gehouden was de afgelopen week wel zeer eenvoudig te vinden.

De sky-line boven de havens 8000 werd bepaald door het grote aanbod autokranen die met geheven giek als soldaten in het gelid stonden opgesteld.

Van alle meer of minder bekende merken en in alle tonnages waren kranen aanwezig en zorgden ervoor dat op dit gebied voor elk wat wils aanwezig was. Het aanbod liep van een 130 tonner van Coles tot een 5 tons yard-kraan Jones. Daar tussen in bevonden zich nog kranen van de merken Grove, Liebherr, Kato, Cosmos, P en H en Bucyrus-Erie.

In totaal werden er een kleine honderd kranen in veiling gebracht.

Ondanks het grote aanbod was de kopersmarkt willig en werden over het algemeen goede prijzen genoteerd, waarbij praktisch alle aangeboden kranen naar het buitenland verdwenen.

Ondanks het feit dat er minder bezoekers te noteren waren dan gebruikelijk, mochten de andere kavels zich verheugen op een sterke interesse van koperszijde. Wellicht een teken te meer dat de dieptepunten wat de materieelmarkt betreft nu echt tot het verleden behoren.

De volgende veiling van Ritchie Bros zal oktober a.s. worden gehouden.

Maar liefst een honderdtal kranen veranderden vorige week van eigenaar tijdens de veiling van Ritchie Bros die op de Maasvlakte te Rotterdam werd gehouden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels