nieuws

Drogeham krijgt eindelijk rondweg

bouwbreed

De provincie Friesland mag na lang touwtrekken toch beginnen met de aanleg van een rondweg om Drogeham. In 1992 werden de voorbereidingen van de bouw van de 2,8 kilometer lange weg op last van de Raad van State stilgelegd vanwege de vele bezwaren die door natuurorganisaties en omwonenden waren ingediend.

Voor de ontsluiting van Noordoost-Friesland is de weg van groot belang voor de provincie. Ook de Raad van State is die mening toegedaan en heeft nu groen licht gegeven. Door de vertraging loopt de provincie Friesland wel een Europese subsidie van bijna f. 6 miljoen mis. Voorwaarde voor deze subsidie was dat met de aanleg in 1992 zou worden begonnen.

De provincie heeft besloten om nu alle kosten (f. 12,5 miljoen) uit eigen zak te betalen en moet nu een akkoord zien te bereiken met grondeigenaren. Een eventuele onteigeningsprocedure kan de bouw opnieuw een jaar vertragen. De nieuwe weg wordt aangelegd door de aannemerscombinatie Oosterhof Holman Wegenbouw BV in Grijpskerk en Heijmans Bouw BV in Drachten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels