nieuws

Dak Kurhaus klassiek met modern materiaal

bouwbreed

Het dak van het Kurhaus in Scheveningen krijgt met het gebruik van moderne materialen toch nog een klassiek aanzien. Vanaf de boulevard lijkt het namelijk alsof het dak is voorzien van een zinken felsdak.

Schijn bedriegt echter want het dak is feitelijk voorzien van Rockwool dakplaten type 341, afgezet met PVC dakbanen waarop driehoekige PVC-profielen zijn aangebracht door Cekadak te Vianen. Daartoe is het oude rustieke dak door Cekadak verwijderd. Op het bestaande dakbeschot zijn regels bevestigd en tussen deze regels zijn de steenwol isolatieplaten 341 van Rockwool Lapinus BV te Roermond ingelaten en stormvast aangebracht. De dakplaten geven een goede thermische en akoestische isolatie en zijn tevens ‘onbrandbaar’. Speciaal voor dit dak zijn de platen gemaakt op een breedte van 855 mm, in plaats van de standaard breedte van 600 en 1200 mm.

De dakbedekking van Trocal PVC bleek het dichtst in de buurt te komen van een traditionele zinken dakbedekking. De driehoeken van PVC geven een goede benadering van de felsnaden van een dergelijk dak. Daarmee wordt volgens Rockwool aangetoond dat goede nep niet altijd slecht hoeft te zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels