nieuws

Cijfermateriaal waterdoorstroming Sont gereed

bouwbreed

De nieuwe berekeningen voor de waterdoorstroming in de Sont in relatie tot de bouw van een brug tussen Denemarken en Zweden zijn gereed. Deze zijn de afgelopen anderhalve week op verzoek van de aresundskonsortium gemaakt door het Dansk Hydraulisk Institut en Sveriges Meteorologiske og Hydrologiske Institut als aanvulling op eerder cijfermateriaal dat door de Zweedse waterrechtbank niet toereikend werd geacht voor de zogenaamde nuloplossing’ voor de doorstroming.

Het consortium stuurt de nieuwe berekeningen nu door naar de Zweedse regering, die op basis daarvan een definitief besluit over de realisering van de 16 km lange vaste oeververbinding kan nemen. Of het kabinet dat ook inderdaad nog deze maand zal doen staat niet vast. Tegenover de Deense krant Berlingske Tidende verklaarde de perssecretaris van het Zweedse milieuministerie, dat het kabinet nog niet heeft vastgelegd hoe het verdere verloop van de procedure zal zijn.

Reageer op dit artikel