nieuws

Britse Heron in andere handen

bouwbreed Premium

Een groep investeerders rond de Amerikaan Steven Green, verenigd in ‘HNV Acquistion’, koopt de Britse vastgoedmaatschappij Heron, nu nog eigendom van Gerald Ronson.

Heron groeide in de jaren tachtig uit tot een machtig imperium met bezittingen in Groot-Brittannie, Spanje en Portugal, maar kwam in de jaren negentig in grote problemen.

Naast Steven Green nemen in HNV onder anderen mediamagnaten Rupert Murdoch en Terry Semel deel. Ook enkele trusts van Michael Milken, de voormalige koning van de ‘junk bonds’, zijn van de partij. Green staat aan het hoofd van holding maatschappij Astrum International, het voormalige E-II en bouwt daarnaast aan zijn eigen vastgoed imperium, Auburndale Properties (AP). AP bezit ongeveer een miljoen vierkante meter aan vastgoedoppervlak in de VS. Via Heron hoopt Green binnen te komen op de Europese markt. De afgelopen jaren beheersten discussies over schuldherschikkingen de berichtgeving over Heron. Nog geen jaar geleden namen de crediteuren van Heron genoegen met een uitstel van de schuld van meer dan een miljard pond sterling. Eind maart stond Heron het water echter opnieuw aan de lippen. Ging het wat beter op de Britse markt, de Spaanse en Portugese bezittingen zorgden voor een verlies van een miljoen pond per week. De schuldeisers van Heron mogen nu kiezen: ofwel hun schuld omzetten in aandelen, ofwel een cash betaling. Waarschijnlijk krijgen degenen die kiezen voor cash slechts 45 pence voor ieder pond schuld.

Reageer op dit artikel